Monday 30 July 2012

-139

Μέρα 15η
"Τι βαρεμούρδα είναι αυτή" αναφωνεί ο ΑΠ (άσχημος πόντιος) γυρνώντας από τη σκοπιά 8 το πρωί. Ευτυχώς που δεν άρχισε να τραγουδά σε αμυδρά αναγνωρίσιμη μελωδία τις Απαλεψιές., ο αχάριστος. Όταν δεν κοιμάται, πεινάει. Όταν δεν νυστάζει, βαριέται. Κι όταν βαριέται, τραγουδάει φάλτσα. Επίσης, οι βραδινές ενημερώσεις ότι ελπίζει να πιάνει το γουάη φάη ως την τουαλέτα για να πάει να τραβήξει μαλακία -θα πρέπει κάποια στιγμή να του εκφράσω- ότι δεν ενδιαφέρουν κανέναν.
Θυμάμαι ότι έγραφα πριν μερικές μέρες στο φέησμπουκ ότι "Το μαγειρεμένο κρέας που μας φέρνει ο τοπικός στρατός στο φυλάκιο του Τροόδους δεν θέλει μόνο κυνόδοντες και κοπτήρες τουλάχιστον δυο ανθρώπινα (;) εξελικτικά στάδια πίσω, θέλει αρετή και τόλμη". Συνειδητοποιώ ότι ο ΑΠ, για τη σκληρότητα του κρέατος, δεν παραπονέθηκε καθόλου, μόνο για την ποσότητα. Και όχι, δεν τον θεωρώ ενάρετο. Α, και φυσικά για το ψωμί παραπονιέται συνεχώς. Αν έχει μόνο μια φέτα και δεν φάει κάποιου άλλου επιπλέον, επικρατεί πανικός.
------------------------------------------
Το κινητό μου από την πολλή χρήση τα 'χει παίξει. Τα φτύνει. Δεν έχει μνήμη και με πετάει συνεχώς από το ίντερνετ, κάνοντας την πλοήγηση δύσκολη. Το πήρα απόφαση: χρειάζομαι κινητό. Ή ένα τάμπλετ. Πώς θα βγει η θητεία; Τρέμω.
--------------------------------------------------------------------
Το ίδιο απόγευμα.
18.00 Ο βόθρος αδειάζει. Γιούπι.
18.44 Παίζει από ένα κινητό μια εισαγωγή τραγουδιού με οπαδούς να φωνάζουν. Μπαίνει ένα ανόητο τραγουδάκι.
"Άντε γεια και καλή καρδιά, πρωτάθλημα και κύπελο και τα δυο στον πειραιά". Ναι, παίζει από το κιντηό του ΑΠ. Ο απλός πόντιος (Π) του λέει "Βγάλτο ρε μαλάκα, ανατριχιάζω".
------------------------------------------------------------------
Έρχεται το βραδινό. Το φωτογραφίζω γιατί είναι λιγοστό. Ο κρητικός μου χαρίζει την ανεξάντλητη ατάκα "φωτογράφε τράβα μια φωτογραφία/γιατί απόψε εγώ θα κάνω νηστεία".
Λίγο μετά ο Π αποσύρεται ως συνήθως στο κρεβάτι του, ενώ ο ΑΠ κάνει ντους τραγουδώντας (;) τη Φραγκοσυριανή, ο γιαννιώτης στο διπλανό ντους μπανιαρίζεται ήσυχος και ο λαρισαίος κοιμάται. Ο κρητικός με έντονες χειρονομίες μιλάει στο τηλέφωνο. Κρητικό ταμπεραμέντο παιδί μου. Λίγη ώρα μετά ο ΑΠ σκέφτεται να μην κοιμηθεί πριν το 2-4 και να δει καμιά τσόντα -"καυλωμένος θα πάω στη σκοπιά"- και οι υπόλοιποι είναι στα κρεβάτια τους. Σε 7 λεπτά θα πρέπει ο κρητικός να αλλάξει τον λαρισαίο και ακόμα μιλάει, δεν έχει χρεωθεί καν όπλο. Ό,τι λάχει.
Βάζω ξυπνητήρια για τις αλλαγές και κοιμάμαι.
Λίγο πριν κοιμηθώ ακούω από τη διπλανή κουκέτα έναν ακόμα ποντιακό διάλογο.
ΑΠ: Ρε μαλάκα, αυτός είναι άσπρος και έχει μαύρη πούτσα.
Π: Συμβαίνει. Εδώ άλλες είναι άσπρες και έχουν μαύρο μουνί. Δεν έχεις γαμήσει ποτέ μαυρομούνα;

Η ιδέα του Π για το πέταμα σκουπιδιών

Σαλάτα 6 ατόμων



Μανέστρα κολλημένη. Ανάποδα. "Φωτογράφε τράβα μια φωτογραφία, γιατί εγώ απόψε κάνω νηστεία"





















0 σχόλια:

Post a Comment