Saturday 21 July 2012

-132

Μέρα 8η
"αυτοκτόνησε ο σαρμπέλ" είπε η φωνή που ακούστηκε μες στην κουζίνα και ερχόταν απ' τον θάλαμο, από τον πανω πόντιο. (γιατί κοιμούνται στην ίδια κουκέτα - ο ασχημος κάτω, με στρωμένη μια σημαία του ολυμπιακού στο μαξιλάρι του).

Την αγνοήσαμε με τον κρητικό και συνεχίσαμε να βλέπουμε τηλεόραση. "κι αυτή καυλούμπα, κι αυτή καυλούμπα" έλεγε πότε πότε.

Αφού ξύπνησε ο πόντιος, πείραζε τον κρητικό "πιάσε το τάβλι και πάρε μερικές".

Ο κρητικός όταν τελειώνει το νούμερό του, τρώει και κάνει τσιγαρούμπα. Πάντα.

Το βράδυ ακούγονται γυναικείες φωνές (σε εμάς ακούγονται πιο δυνατές) που μάλλον κάνουν πάρτι και ξεφωνίζουν σαν τσιρλίντερς. Ή σαν θύματα σήριαλ κίλερ.

Γαμώ την πανμυγία τους, η ψυχραιμία μου αρχίζει να εξαντλείται.

Ένας φίλος, δάσκαλος που μαθαίνει τώρα να παίζει κιθάρα και να τραγουδάει, σήμερα στο φέησμπουκ ανέβασε μια ειρωνική ανάρτηση μαζί με την είδηση ότι τον παντελίδη τον υπέγραψε μεγάλη δισκογραφική εταιρία και ότι το χειμώνα θα τραγουδάει με καρρά και πάολα, και έγραφε ότι χανεται η αξιοκρατία και άλλοι "βλάκες" λιώνουν στα ωδεία.
έπρεπε να σχολιάσω, όσο πιο ευγενικά μπορούσα ότι το παλικάρι για αυτό που κάνει είναι ετοιμότατο, έχει μια χαρά αφομοιώσειτο σφακιανάκη και το ωδείο μόνο κακό μπορεί να του κάνει για το συγκεκριμένο πράμα που θέλει να κάνει. Το ωδείο θα τον βοηθήσει μόνο αν θέλει να διευρύνει τους μουσικούς του ορίζοντες - εγώ ρωτάω γιατί. Με αγνόησε για να μην πιαστώ στα λόγια με την καθηγήτριά του ωδείου του, που ήταν ταγκαρισμένη στο ποστ. Τυχερή ήταν.

Η μανέστρα ήταν σήμερα ανεκτή. Είχε σάλτσα. Δεν είμαι πλεονέκτης. Αλάτι-πιπέρι και ήταν μια χαρά.

Ο άσχημος πόντιος απαντάει περίτρανα "στα παπάρια μου" όταν του λένε να μην κάνει φασαρία στο παράθυρο επειδή ήθελα να κοιμηθώ.
Μέρες είναι, θα περάσουν..

0 σχόλια:

Post a Comment