Monday 7 May 2012

-60

Dogs, Εκλογική φαγούρα στην εδώ πλευρά του φεγγαριού, A Great Gig Indeed

[insert video here – elections/radio/dogs scratching]

The great turd in the sky.
Σήμερα είχε το μεγαλύτερο φεγγάρι που είχε ποτέ, λέει. «Ποτέ» όσο ζω δηλαδή. Ένα φως χύθηκε πάνω μας, μας κάλυψε και έκανε τα σκατά που είμαστε χωμένοι να μοιάζουν πιο ρομαντικά, πιο χαριτωμένα, πιο μοβ παστέλ.
Ας πάρουμε όμως τη μέρα απ' την αρχή της.
Ανοίγω τα μάτια μου μαζί με τις κάλπες, νομίζω για πρώτη και ελπίζω για τελευταία φορά στη ζωή μου. Ντύνομαι τα πολιτικά μου, που λογικά σήμερα θα μοιάζουν ένα τι πιο πολιτικά απ' ό,τι άλλες μέρες, γιατί τα φοράω λόγω της ημέρας, και ετοιμάζομαι να εκτελέσω την υπηρεσία ψήφου μου. Λογάριαζα βέβαια χωρίς το τσίρκο του ήλιου που έστησε εκλογική παραγωγή χολιγουντιανών προδιαγραφών και έκαναν τα πάντα να καθυστερούν 6 με 8 ώρες.
Desperation is the English way.
Παλιοί και νέοι επόπτες, αλφαμίτες, γραφείς και γραφιάδες, οδηγοί και βουλευτάδες μπλέκονταν στα προγράμματα που με κόπο είχα στήσει και επέμεναν να περάσει το δικό τους. Το αποτέλεσμα των επεμβάσεών τους ήταν να πάω να ψηφίσω περίπου 7 ώρες μετά το κανονισμένο. Όλοι ήμαστε σε επιφυλακή. Μεταφορικά βέβαια.
ΣΟΙ 1/ 9-12 πμ (πρώτο νούμερο)
Αφού δεν πάμε να ψηφίσουμε οι των ειδικών εκλογικών καταλόγων αξημέρωτα, ξαναβγάζω τα πολιτικά μου, μπαίνω στην παραλλαγή μου και πιάνω πρωινό νούμερο σκοπού οπλισμού. Επ' ώμου την κιθάρα και κάθομαι ανάμεσα στους οπλοβαστούς, μέσα στο ανοιχτό παράθυρο. Ο γνωστός από παλιότερα αύδμ με κληρονομικό χάρισμα φτάνει στο απέναντι διοικητήριο την ώρα που παίζω και με βλέπει πάνω στο παράθυρο, με φάτσα δέντρο να παίζω ένα summertime in prague και δυο κολλητούς πρωινούς αυτοσχεδιασμούς που αποθήκευσα στο κινητό ως «διπλοβάρδια». Double-shift που λέμε και στο χωριό.
ΣΟΙ 2/ 18-21 μμ (δεύτερο νούμερο)
Χτες βράδυ μου είπαν ότι σολιψισμός είναι αυτό που κάνει αυτός που ταυτίζει τον κέντρο του κόσμου με τον παρατηρητή-εαυτό του. (Κάπου εκεί έγινε και απαραίτητος αποκτηνωμένος αναγραμματισμός σε ψολισισμός, που όμως δεν θα μας απασχολήσει εδώ.) Ενώ μου το λέγανε αυτό, σκεφτόμουν ότι ίσως κάποιος που σκοτώνει να το νομιμοποιεί στα μάτια του θεωρώντας ότι η ζωή που αφαιρεί δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο. Απ' τη στιγμή που ο ίδιος δεν δίνει αξία στη ζωή που αφαιρεί, δεν έχει καμιά αξία αυτή από μόνη της. Βλέπω δηλαδή εγώ το Run Rabbit Run Ράμπο-Μούργο-Αζόρ-Μπούμπη μπροστά μου να ξύνεται και να υποφέρει και του σπάω με την αρβύλα το λαιμό. Δεν είναι κανείς μπροστά να πει «κρίμα». Αν δεν το πω εγώ, μήπως δεν είναι κρίμα κιόλας; Μπορεί βέβαια να μιλάει και το κτήνος έξω μου.
ΣΟΙ 1/ 9-12 πμ (αντέντουμ)
Χρεώνω όπλα σε δυο καθυστερημένα 18χρονα από Χαλκίδα. Επιστρέφουν από έξοδο τελευταίοι παρόλο που έρχονται από διπλανή περιοχή και με δικό τους αμάξι. Λίγο πριν χρεωθούν όπλα και φύγουν θυμούνται ο ένας κάτι εξανθήματα λόγω μπίχλας=αλλεργία και ο άλλος τα δόντια του. Μετά από μια σύντομη εξόρμηση στα ιατρεία στην αναζήτηση του Ελεύθερου Υπηρεσίας, ο ηλίθιος και ο πανηλίθιος επιστρέφουν απογοητευμένοι. Οι μιλημένοι γιατροί φρόντισαν να τους ρίξουν άκυρο. Μες στη γκρίνια παίρνουν τα όπλα τους, μιρλίζοντας ότι οι γραφείς τα ξύνουμε όλη μέρα και γιατί δεν τους έβγαλα έξοδο την πρωτομαγιά να φάνε το αρνάκι του παππού τους, που πολύ τους κόστισε, και ότι μαλακία έκανα, αλλά –ντάξει- ξεχασμένα. Και μια στιγμή όντως ξεχνιέσαι και ξεπέφτεις στο φαύλο κύκλο της βλακείας και απαντάς σε όλα τα μούλικα όπως πρέπει. Μετά νιώθεις βρώμικος από τα σκατά που κυλίστηκες. Αλλά η ζωή είναι σύντομη και -αν ο αυδμ έχει δίκιο- για μένα πιο σύντομη και τους αφήνεις να φύγουν αφήνοντας άβριστη την παναγίτσα που κάνει πιάτσα στη γειτονιά τους.
12-14 μμ
Ώρα ψήφου. Στο λεωφορείο Κυριακή γιορτή και σχόλη να 'ταν η βδομάδα όλη. Σχολείο, ψήφος, έγκζιτ πολ κι όξω. Πάλι μέσα δηλαδή. Φαγητό μαζί και με τα σκυλιά. Άπειρα τηλεφωνήματα από οργισμένους επικείμενους εξοδούχους ψηφοφόρους που είναι ακόμα σε φυλάκια και προσπαθούν να κατανοήσουν κάτι από την υπερβατική ρευστότητα του προγράμματος του στρατοπέδου.
Γραφείο/ 14-18μμ
Ύπνος με λάπτοπ βιασμένο από τους ιούς. Συγκινητικό γουη-μις-γιου τηλεφώνημα από Κρις.
ΣΟΙ 1/ 18-21 μμ (αντέντουμ)
Καφές και σκοπός. Σκοπός και καφές. Μπροστά στο διοικητήριο η δική μου βεράντα με καφέ, τσιγάρο και εκλογικές συζητήσεις στο ραδιόφωνο. Να θυμηθώ να γράψω κάτι για αυτήν που γελάω κάθε που ακούω το όνομά της, την εξάρτηση, addiction, you know? Και τις τιράντες της που μου πέφτουν συνέχεια και not-so-sexy.
Υπόστεγο/ 21-24 μμ
Επιστροφή εξοδούχων. Νούμερο στο υπόστεγο. Φόντο παστέλ φεγγάρι, νέφη να αλλάζουν θέση, το φεγγάρι να κινείται, να κρυφοκοιτάει και να σου αγκιστρώνει το βλέμμα. Δεν θες να παίξεις κιθάρα γιατί από τη μία, θα γίνεις ερωτικό κάλεσμα για τον αύδμ και η βραδιά θα εξελιχθεί σε σουαρέ βλακείας με τον παίζει-ο-θεός-ζάρια που λέει «χαχά, καλό ε» όταν λέει αστείο (falsetto heavy) και σου παραγγέλνει τρέχοντας γύρω στην αυλή το spiderman-spiderman, αλλά και γιατί θες τα χέρια ελεύθερα για να στρίβεις, να καπνίζεις και να βλέπεις. Ακούς κάτι που λέγεται dubstep.
[Insert youtube video here: What's goin' on]
edit:


Γραφείο/ 24-02 πμ
Ύπνος λειψός με υπόκρουση ενός solo dnd undead heavy ή unheavy dead session. Θέλανε να με σηκώσουν κι απ'το υπόστεγο για να παίξω μαζί τους. Μπα. Όχι. Απόψε έχει φεγγάρι καλό. Κι είναι και στο σκορπιό.
ΣΟΙ 1/ 02-04 πμ (Τρίτο νούμερο)
Νούμερο γερμανικό. Ή για να μπω στο εκλογικό κλίμα, εφεξής, νούμερο ελληνογερμανικής συμφιλίωσης ή απλά νούμερο ναζιστικό. Us and them - A battle of words.
Dark side of the moon και Deadwing στη «βεράντα» ενώ το πισί ακόμα σκανάρει για ιούς. Θα αποκλίνω από τα καθήκοντά μου κι ας παρεκτραπώ. Σαν τον τρελό στα γρασίδια. Μισή ντροπή δική μου, μισή δική τους αν με πιάσουν. Κι αν με πιάσουν, rearrange me till I'm sane. Σε κατηγορούν ότι τα ξύνεις; Μήπως ήρθε η ώρα να το κάνεις;
Ο μούργος με ακολουθεί κι εδώ. Να αρχίσω τη μέρα, να βγω απ' το θάλαμο, να πάω για φαγητό, να κλείσω τη μέρα, να γράψω αυτό, να βγάλω καπουτσίνο από το σατανικό μηχάνημα, να ξυπνήσω την αλλαγή μου, να ζητάει χάδια, δηλαδή ξύσιμο για τον ίδιο του το θάνατο που κουβαλάει στο τρίχωμά του. Φέρνει τώρα μαζί του και μια πιο άρρωστη παρέα να ζητάει κι αυτή ξύσιμο και πλησιάζει με την απειλητική διάθεση του αποφασισμένου να ξυστεί. Είμαι σίγουρος ότι υπάρχει εδώ κάποιος ωραίος παραλληλισμός με την εκλογική φαγούρα, θα τον βρω αλλά έχοντας ακούσει μερικά αποτελέσματα, σιχαίνομαι και αμφιβάλλω αν θα επανέλθω.
The song is over, I thought I'd something more to say (than half a page of scribbled lines)
ΣΟΙ 1/ 18-21 μμ (αντέντουμ #2)
5 ζβαν για τα σκυλιά, ένα για μένα με αρκετή προσπάθεια. Γκοτζίλα Γκορτζέους, που λέει και ο αυδμ χορταρέας, αγαπημένος ήρωας της καθημερινότητάς μας.
Αλλαγή-
Everything is out of tune on this side of the moon

1 comment:

  1. "Σε κατηγορούν ότι τα ξύνεις; Μήπως ήρθε η ώρα να το κάνεις;"
    τρου ντατ. ο lawful δεν είναι και κατά ανάγκη φιλότιμος. ελπίζω.
    ινδό

    ReplyDelete