Monday 30 April 2012

-54

Παίζει dnd ο θεός;

Είχα σκοπό να γράψω επέκταση για την καταχώρηση της προηγούμενης μέρας αλλά δεν είχε πολύ νόημα γιατί κάθε πέντε λεπτά θα έγραφα από κάτι. Πριν συνεχίσω, αντιγράφω από τις προχτεσινές σελίδες.

"Στρατός: it's a kind of magic!
Ο Κοέλιο με κυνηγά. Ο Αξιωματικός Υπηρεσίας Διανυκτέρευσης Μονάδος, στο εξής "ΑΥΔΜ", είναι σταλμένος από θεό. Πάνω που μου 'χει πεταχτεί η φλέβα από τα νεύρα στο κεφάλι λόγω ενός ή περισσότερων απαράδεκτων τύπων, εμφανίζεται Αυτός. Όχι με αγγελικό πρόσωπο. Όχι σε πέπλο φωτός.. Όχι μέσα σε πεταλούδες ή νεραϊδίτσες. Απλά ως ΑΥΔΜ μες στην άνοιξη με μπερέ να κρύβει καράφλα. Αρχικά με ενημερώνει μαντεύοντας ότι το πρόγραμμα το είχα φτιάξει εγώ. Μάντεψε ότι είμαι γραφής παρόλο που έκανα δεκανής.
[Η Πέψι ξεκλειδώνει λουκέτα]
Ο βυζαντινοπρεπούς επιθέτου ΑΥΔΜ, βέβαια, δεν σταμάτησε να αποδεικνύει το κληρονομικό του χάρισμα. Μάντεψε κανά δυο ηλικίες. Ένα όνομα. Κι όταν ήρθε στο γραφείο και με ρώτησε γιατί καπνίζω, με ενημέρωσε ότι θα πεθάνω από το τσιγάρο. Ότι έχει προαίσθημα και τα δικά του πιάνουν και με ρώτησε αν είναι σύμπτωση. Ότι μια φορά άκουσε δυο εικοσάρηδες να μιλάνε για μια μηχανή, κι αφού έμαθε ποιανού ήταν, τον συμβούλεψε να την πετάξει, να την χαρίσει ή να την πουλήσει γρήγορα. Δεν τον άκουσε, και -πώς γίνεται όταν αγνοείς chain mail του άη-σπυρίδωνα;- λίγο μετά το παληκάρι σκοτώθηκε με τη μηχανή.
Επίσης! Έχει μιλήσει με στρατιωτικό που έγινε μοναχός. Του αρέσουν οι Dire Straits και ήθελε να ακούσει το Where the thing you 're going. Το σημείωσα σε ένα χαρτάκι να το ακούσω και να το μάθω και όταν μπήκε ο Χάρι και έπαιξε κιθάρα του είπε ξέρεις Dire Straits? και αυτός είπε ναι και χωρίς να του πει τίποτα, μπροστά μας, ο Χάρι έπαιξε μια συγχορδία και ο ΑΥΔΜ είπε πας να παίξεις το Where the thing you 're going? Και ο Χάρι είπε ναι και πολύ ενθουσιαστήκαμε.
Επίσης! Δεν υπάρχει τύχη, μόνο θεός και ο Αϊνστάην πέθανε χωρίς να το αποδείξει κι ας τον κοροϊδεύουν οι κβαντικοί. Η θεωρία των χορδών το αποδεικνύει και ο μικρόκοσμος και ο μεγάκοσμος επίσης.
Επίσης! Ο ΑΥΔΜ, μέντιουμ Καμπίρι-πνευματιστής, αυτή τη στιγμή συζητάει με το Σκοπό Οπλισμού Ίλης για το βαθύτερο νόημα του άρχοντα των δαχτυλιδιών.
Επίσης! Ο ΑΥΔΜ-Νίκος Χορταρέας τώρα συζητάει με τον ίδιο σκοπό για την έννοια του καλού και του κακού. Λίγο πριν συζήταγε με τον ίδιο και του εξηγούσε ότι δεν είναι απλά σύμπτωση που βρίσκει πάντα πάρκινγκ και εύκολα, και ότι το 'χει εξηγήσει αυτό ο Κοέλιο. Ό,τι θέλεις γίνεται και ό,τι δεν θέλεις δεν γίνεται.
Είπε μπόλικα. Συμβούλεψε και τον άλλο να πάει να εξομολογηθεί γρήγορα γιατί έκανε με την αλυσίδα του νεκροτάμπελού του ένα σχέδιο στο χέρι του πλέκοντάς την και θύμισε στον ΑΥΔΜ-σαμάνο κεφάλι τράγου και ανάποδη πεντάλφα και ο θεός δεν θα τον βάλει στον παράδεισο.
Ευτυχώς – για το σκηνικό στο γραφείο υπάρχει και μια ηχογράφηση της συζήτησης γιατί κανείς δεν θα με πίστευε."

Βέβαια, το πανηγύρι δεν σταμάτησε εκεί. Λίγο αργότερα, στο μεσημεριανό φαγητό κάθισε μαζί μου και επέμεινε να μου λέει ότι θα πεθάνω από το τσιγάρο και μου 'δωσε συμβουλές για σωστή χορτόπιτα (πρέπει να κολυμπάει στο λάδι). Επίσης! Μας είπε ότι είχε δει σε όραμα ένα αυτοκινητιστικό δυστύχημα που λίγες μέρες μετά συνέβη όπως το οραματίστηκε.
Το απόγευμα, ήρθε ο Sam από το υπόστεγο, με τσακισμένα τα φτερά (είχε ξεκινήσει να κάνει το επόμενο νούμερο σκοπού οπλισμού λέγοντας ότι θα του πετάξει μερικές πληροφορίες για πείραμα φιλαδέλφειας και θα τον κάψει, θα τον στείλει, ο καψερός, που να υπολογίσει ο δεκαοχτάρης 30 χρόνια προϋπηρεσίας στην τρέλα). Το ρεζουμέ ήταν το "με μπόλιασε". Παραδέχτηκε την ήττα του. Ο ΑΥΔΜ-Χάρι Πότερ έχει διαβάσει ενάμιση βιβλίο στη ζωή του και το ένα από αυτά του το 'χει διαβάσει η μαμά του (αυτή που φτιάχνει και τη σπανακόπιτα) και είναι το ο γύρος του κόσμου σε 80 μέρες και όταν το άκουσε δάκρυσε. Το άλλο μισό που διάβασε δεν ξέρω ποιο ήταν αλλά νομίζω ότι μου το ανέφερε το ίδιο βράδυ, γιατί οι στενές επαφές τρίτου τύπου δεν σταμάτησαν εδώ. Ο καψερός ο Sam άκουσε και λίγα λόγια για το βιβλίο του ΑΥΔΜ-συγγραφέα που περιστρέφεται γύρω απ'το νόημα των ταινιών και πιο συγκεκριμένα από αυτό του Άρχοντα. Αν θέλετε σπόιλερς, το Ένα Δαχτυλίδι συμβολίζει τον Ομπάμα. Περισσότερες πληροφορίες δεν έδωσε γιατί ειναι και υπό έκδοση. Ήθελε και πληροφορίες για το πώς να προστατέψει πνευματικά δικαιώματα. Αν και τον έχω ικανό να φοράει κανά κράνος από αλουμίνιο στον ελεύθερο χρόνο του για να μην του κλέψει κανείς τις ιδέες.
Το βράδυ είχε σεάνς στο υπόστεγο. Κιθάρα και τέτοια. Αυτοσχεδίαζα μαλακίες και κάνει την εμφάνισή του στο άβατο του υποστέγο ο παίχτης. Του 'παιξα κάτι αυτοσχεδιασμούς και του άρεσαν και μου είπε να πάω στους δρόμους να βγάλω μπερέ ή καπέλο και να μαζέψω έτσι λεφτά. Μαζί και με τον Χάρι που τραγούδαγε μαζί μου. Μετά μου έκανε παραγγελίες Σκόρπιονς, Μπράιαν Άνταμς, Μάηκ Όλντφιλντ, ήταν απόλαυση δίχως τέλος η βραδιά και φυσικά υπάρχει σνίπετ ηχογράφησης που κονταροχτυπάει την ηχογράφηση της προηγούμενης βραδιάς άνετα. (Ηχογραφούσαμε με κιθάρα και άηφον σάουντρακ εγερτηρίου, φρουράς, αναφοράς και τέτοια.)
Λίγο πιο μετά επιστρέφω στο γραφείο για να τον βρω ήδη εκεί να παρενοχλεί το αρπιτζή πάρτι και να αρχίζει να συζητάει μαζί τους για αγριόχορτα και τρόπους ποτισμού και τέτοια. Κάποια στιγμή πρέπει κάποιος να βάλει ελεζντί σε μπεκάκια. Τέλος.


Νομιζω οτι η υπολοιπη μερα κυλισε ωραια, σαν ομορφη κυριακη. Σημερα, Δευτερα, παραμονη πρωτομαγιας και κανουμε τετραημερο σαββατοκυριακο. Θεα την ιλη απο το υποστεγο και περδικα σε πλαστικο. Φλοηντ ρε. Ο κοσμος ειναι αναποδα σε αυτη την μοναδα.

2 comments:

  1. Πιστεύω οτι είναι η μοναδική περίπτωση αξιωματικού που θα μπορούσε να σου ταίριαζε και να τα έβρισκες τόσο καλά, αξιότιμε κύριε Μαχαιρίτσα του Ε.Σ! -ο Ταξίαρχος-

    ReplyDelete
  2. http://nota-ble.blogspot.com/2012/04/49.html

    Σας παραπέμπω στην αφιερωμένη σε εσάς ανάρτηση, κύριε Ταξίαρχε. Να πας και στα Βατερά για μπάνιο, είναι καλά εκεί. Τους αγωνιστικούς μου χαιρετισμούς.

    ReplyDelete