Wednesday 4 April 2012

-28

Μπήκα πρωί. Είμαι με δυο ώρες ύπνο. Σκόνταψα με όλα μου τα πράματα και την κιθάρα πριν μπω στο τρένο πριν λίγο.
Η μέρα όμως ξεκίνησε πολύ πριν εμφανίσω όλα τα γνωστά σημάδια υπερκόπωσης, νύχτα.
Έφυγα από Αιγάλεω αξημέρωτα. Πήγα Φάληρο, με μάζεψε ο Δ., πήγαμε Νίκαια να πάρουμε το κινητό του που το είχε ξεχάσει εκεί την προηγούμενη και ανεβήκαμε στο στρατόπεδο. Παίχτηκε και η τελευταία πράξη (για μένα) αυτής της βασικής. Μάθαμε μεταθέσεις και φύγαμε κάποιοι για αυτές.
Χαιρέτησα τους συνθαλαμίτες και έφυγα για δυο επιλαρχίες πιο κει. Το εν τρίτον της προηγούμενης σε άτομα. Θα μείνω εκεί για τις 15 μέρες των διακοπών του Πάσχα που ξεκινάνε αύριο για μένα. Άρα, βγήκα από σήμερα.
Θα επιστρέψω να εκπαιδευτώ εκεί και μετά θα με στείλουν Αλεξανδρούπολη για δυο εβδομάδες, μετά πάλι στα ίδια μέρη, μέχρι να με πετάξουν στην εξωτική Κύπρο.

Μου έχουν πει ότι εκεί έχει μπανάνες. Μια Κύπρια φίλη μού είπε να προσέχω εκεί τις μαϊμούδες και τους πιθήκους. Έχω πλήρη άγνοια για το νησί και ανυπομονώ να το γνωρίσω.
Μουσικά σώματα, χαρτιά, αηδίες, όλα χάθηκαν και δεν περιμένω να 'χουν και ιδιαίτερη αξία. Προβλέπεται ενδελεχής μελέτη πάνω σε μαύρα πειραματόζωα ως προς την αντοχής τους σε ακραίεες καιρικές συνθήκες,  στο -σύμφωνα με τις φήμες- κακό νερό και στην κακή τηλεόραση.
Η Γη της Επαγγελίας με περιμένει. Λιγότερο απ' όσο περιμένει να οργανώσει μια μέρα Eurovision. Ή περισσότερο.
Όταν θες κάτι τόσο πολύ, όλες οι ευρωπαϊκές χώρες συνωμοτούν για να μην το αποκτήσεις/κερδίσεις.

---------------------------------------------------

Συνύπαρξη σκέψεων και αναμνήσεων: αυτών που θέλεις να κρατήσεις φυλαχτό και αυτών που θέλεις να ξορκίσεις και να στείλεις στα όρη στ' άγρια βουνά.
--------------------------------------

Ατέλειωτη αναμονή για να ανέβεις σε τρένα που δεν φτάνουν.
Πεινάω.
Για μερικούς πωλητές, ότι φοράς αυτή την παρωδία ομοιμορφίας σημαίνει ότι γράφει μαλάκας στο κούτελό σου κάτω απ' το μπερέ. Έχουν ό,τι έχουν κι αν σ'αρέσει, στην τιμή που θέλουν και που δεν σ' αρέσει.
Νυστάζω.
Θέλω να ξαπλώσω σε μια αιώρα και το αεράκι να κόβει στα πεύκια, να με γαργαλάει, να κάνει ήχους μες στα δέντρα και να αναγκάζει το κυματάκι να γλείφει επανειλημμένα -και, ενίοτε, άχρονα- την ακτή, δημιουργώντας το ηχητικό αντίθετο του κομπρεσέρ στην πέτρα.
Να κοιμηθώ.


------------------------------------------------------

΄'Εξοδος, συζητήσεις, φαγητό, καφές στο χωριό έξω από το στρατόπεδο με kse no, Τ.Μ., Χανουμά και Δ.


ΚΤΕΛ πριν κοιμηθώ

Αίθουσα αναμονης και όχι σκηνικό από το Twin Peaks. 50 άτομα σε ένα δωματιάκι.



Μας νίκησαν.

"Ρε μαλάκα Χανουμά, έχω συναναστραφεί πολλούς ανθρώπους. Τους ξεπερνάς όλους σε γελοιότητα  σε τέτοιο βαθμό, που είναι η κολώνα της γοητείας σου." Δ.


Τρένα


0 σχόλια:

Post a Comment