Monday 17 September 2012

-194

Γραφέας 1η
Πρωινή εκπαίδευση/λελέ 2ο γραφείο.
Ο Andrie, αξιωματικός 2ου γραφείου, λικνίζει τα "κουλ" του και τα "κομπλεντάν" του, περιφέρει όλο το ύψος της αγχωμένης του φιγούρας στο μικρό μας γραφείο και εγκληματεί κατά της πρακτικής σκέψης. Κάθε τόσο ρίχνει (;) βλέμματα στο κουτί του υπολογιστή του χαιρετώντας τα δυο του παιδιά, και μια φωτογραφία του παππού και του προπάππου του με στολές εξόδου. Όλοι στο στρατό.
Πολλές ώρες, όχι μία.

Ο σημερινός αύδμ, τρελό νιούδι, με ένα κίτρινο βέλος στο πέτο του που δείχνει πάνω και δεν ξέρω τι σημαίνει, είναι γνωστός και ως Ρόμποκοπ. Και για τη φωνή και για τη σκηνική παρουσία.

Λατρεμένα quotes.
"Τα στελέχη -και ο διοικητής ακόμα- μέχρι και σήμερα αγοράζουν ακόμα, σας μαθαίνουμε. Σύντομα θα πουλάμε όμως. Το καταλάβατε;" έλεγε στη βραδινή αναφορά.
"Αλτισεί απ'τα 500 μέτρα και μου γυρίζουν τα κωλιά; Απαράδεκτοι. Δηλαδή ρε παιδιά δεν ξέρετε να κάνετε αναγνώριση;"
"Μόκο κάνουμε στην παράταξη. Μιλάαας; Μιλάει μόνο αυτός με το αγγούρι στον κώλο." (για τους λοχίες υπηρεσίας, πριν την βραδινή αναφορά)
"Λογω καλής συμπεριφοράς στη διάρκεια της νύχτας, δεν θα βγάλω τελικά αναφερόμενους" (στην πρωινή αναφορά, μετά από τουλάχιστον δέκα συστάσεις και υποσχέσεις ότι θα βγάλει αναφερόμενο κόσμο πολύ)

Λίγο μετά με στέλνει να του πάω καφέ ελληνικό/κυπριακό/τούρκικο και όταν του το πάω στο πλαστικό, μες στο διοικητήριο, μόλις έχει βγει από το πρωινό γλύψιμο του διοικητή, ξεσπά σε μια χαριτωμένη μιούζικαλ κίνηση ότι "όχι σε πλαστικό βρε.. ποτέ σε πλαστικό! νούμερο ένα! καρκινογόνο!" με όλη του την καλοσύνη. Και με ξαναστέλνει.

Τρίβια της ημέρας.
Ο Γένι όταν πηγαίνει σε σπίτι γκόμενας, αντί για μαξιλάρι, φτιάχνει και χρησιμοποιεί για ευκολία στρατιωτικό φάκελο. Του έμαθε και κάτι χρήσιμο τελικά ο στρατός.


0 σχόλια:

Post a Comment